Connect with us

Entertainment

Pse qentë u lehin vetëm disa njerëzve, ndërsa disa të tjerëve jo!

Published

on

Qentë janë gjithmonë në gjendje gatishmërie kur dikush i ri arrin në skenë. Sidoqoftë, ata nganjëherë menjëherë fillojnë të gjëmojnë ose lehin disa njerëz, por jo të tjerët. Ky temperament i çastit mund të tregojë agresion, një qëndrim mbrojtës ose thjesht një formë ankthi. Por pse kanë reagime të ndryshme në varësi të individit?

– Advertisements –

Arsyeja më e zakonshme pse qeni juaj reagon keq ndaj disa njerëzve të caktuar është sepse po përjeton diçka të re. Nëse qeni nuk shoqërohet si duhet, çdo ekspozim ndaj të huajve – dhe bashkë me të, një tufë erërash, pamjesh dhe sjelljesh të reja – mund të duket kërcënuese për kafshën. Edhe nëse qeni është i shoqëruar, ai përsëri mund ta gjejë veten në një situatë ku ndihet i shqetësuar dhe i pasigurt për diçka të panjohur.

Kështu që qeni ka më shumë të ngjarë të lehë ndaj njerëzve që posedojnë tipare më të panjohura, veçanërisht kur bëhet fjalë për erën dhe pamjen.