Connect with us

Business

Produkte bimore, minerale… ja çka eksportojnë bizneset e Kosovës më së shumti

Published

on

Ani se ekonomia e Kosovës është mjaft e brishtë, ku deficiti tregtar është shumë i madh, eksporti i mallrave në muajin korrik kishte vlerën 42,6 milionë euro

Por cilat produkte i dominojnë eksportët e Kosovës?

Në bazë të statistikave të Agjencisë së Statistikave të Kosovës del se vendi ynë më së shumti eksporton metale dhe artikuj prej tyre.

“32.6% të eksporteve e përbëjnë metalet bazë dhe artikujt prej tyre, 12.2% plastikë,gomë dhe artikuj prej tyre, (10.2%) artikuj të ndryshëm të prodhuar, (9.8%) ushqimet e përgatitura,pijet dhe duhani, (7.4%) produkte bimore, (4.8%) produktet minerale, (3.8%) tekstili dhe artikujt prej tekstili, etj”, thuhet në raportin e ASK-së “Tregtia e Jashtme e Mallrave-Korrik 2020”.

Alsat