Connect with us

Maqedoni

Problemi me deponinë në Strugë, i pazgjidhur

Published

on


Nga premtimet e forta të autoriteteve lokale në Strugë dhe kryetarit Ramiz Merko, në fillim të mandatit se problemi me deponinë ilegale të qytetit do të zgjidhet plotësisht me zhvendosjen e saj, mbeten vetëm fjalët. Ende nuk ka asgjë nga premtimet. Struganët e anketuar nga Alsat, nuk janë optimistë se kjo çështje do të zgjidhet në të ardhmen e afërt.

” Për sa kohë që mbizotëron interesi privat, ai nuk mund të zgjidhet. Paraja zgjidh gjithçka … “.

Deponia ilegale ndodhet në ish kënetën dhe fushën pjellore të Strugës, nga e cila tani nuk ka asgjë.

“Ne dikur kapnim peshk atje. Tito e thau dhe e bëri që njerëzit të hanin nga këtu. “Tani është një deponi”.

Në ndërkohë, edhe stacioni i ngarkim-shkarkimit dështoi, ku mbeturinat e Strugës duhej të paketoheshin dhe më pas të transportoheshin në kontejnerë të veçantë në një vend tjetër. Më shumë se dy vjet pas ndërtimit të saj, ajo kurrë nuk funksionoi, megjithëse rreth 340 mijë euro ishin shpenzuar për ndërtim.

Fatkeqësisht, asnjëherë nuk u vu në funksion, megjithëse ishte premtuar nga subjektet politike se do të vihej në funksion, dhe mbeturinat me maune speciale do të transferohen në deponinë e vetme në Maqedoni, që ka standarde minimale për hedhjen e mbeturinave, që është Drisla në Shkup -deklaroi Gligorie Qatoski- Lëvizja “Mjaft”.

Nga Ndërmarrja Publike Komunale në Strugë, thonë se deponia ekzistuese ishte në gjendje të mirë, servisohej rregullisht dhe mbeturinat janë mbuluar me dhe. Kishte vend edhe për sasi të reja mbeturinash. Ata hedhin rreth 40 deri 50 ton mbeturina në ditë. Ne nuk arritëm të merrnim një qëndrim nga komuna e Strugës, për planet për të ardhmen e deponisë.

Miki Trajkovski