Connect with us

Business

Për të gjithë ju që keni Bitcoin, duhet ta lexoni këtë lajm të fundit

Published

on

Nata e kaluar në tregun e kriptovalutave ishte e keqe pasi çoi Bitcoin në nivelin më të ulët që nga fillimi i shkurtit.

Konkretisht, në orën 09:31 tëmërkurën, Bitcoin po tregtohet me 32,280 euro, ndërsa pak më parë kishte arritur deri në 31,600 euro.

Vihet re se Bitcoin kishte arritur këto nivele që prej 7 shkurtit, ndërsa është për t’u theksuar se ajo është “shembur” në më pak se një muaj nga niveli rekord prej 54,296 euro kur u “ngjit” më 14 prill.

Kjo rënie e kriptovalutës më të madhe në botë ka përfshirë të gjithë tregun, i cili përcaktohet kryesisht nga luhatjet e Bitcoin .

Karakteristike është që Ethereum nga 3,620 euro që ishte më 12 maj mbërriti pak pas orës 09:00 të ditës së sotme për të rënë në 2,340 euro.

Përkatëse është “fati” i aktorëve të tjerë të mëdhenj të tregut si Binance, Cardano dhe Dogecoin.

Çmimi i pesë kriptovalutave më të mira nga vlera ra me dy shifra në 24 orët e fundit me rreth 700 miliardë dollarë që tani janë zhdukur nga tregu i kriptomonedhave javën e fundit.

Sipas Forbes, rënia e çmimeve është për shkak të goditjeve të mëdha në treg.

Pas Elon Musk dhe reagimit të Tesla me mbështetjen e Dogecoin, tani vjen Kina e cila urdhëroi bankat e saj të mos lehtësojnë transaksionet me kriptovaluta dhe paralajmëroi investitorët të shmangin transaksione të tilla.

Sidoqoftë, shumë në komunitetin Bitcoin dhe kriptimin mbeten optimistë, duke argumentuar se shitja e fundit është vetëm një “tërheqje prapa” ose “korrigjim”.

“Modeli i Bitcoin për 10 vitet e fundit ka qenë përmbysje meteorologjike e ndjekur nga përmbysje,” tha Joe DiPasquale, CEO i Bitcoin.

“Një vit më parë si sot, bitcoin u mbyll me 9,927 $, ndërsa tani është me 39,000 $. Ndërsa sigurisht ka rënë nga 63,000 dollarë, kjo është akoma një rritje prej 300%. Rënia e çmimit është një periudhë e natyrshme që ne e konsiderojmë të nevojshme për formimin e linjave mbështetëse për rivlerësimin në të ardhmen. Ne mbetemi optimist në lidhje me Bitcoin dhe jemi të sigurt se do të shohim Bitcoin në 100,000 dollarë”, tha ai, sipas Forbes.

Alsat