Connect with us

Entertainment

Ka pirë alkohol, ka konsumuar cigaren, ka ngrënë mish dhe ëmbëlsira dhe prap jetoi 122 vjet

Published

on

Jeanne Calment nga Franca, ka pasur 122 vjet e 5 muaj kur ka ndërruar jetë në gusht të vitit 1997.
Atëherë zyrtarisht e kanë quajtur “Njeriu i cili ka jetuar më gjatë”. Sekreti që ajo ka jetuar kaq gjatë, qëndron në atë se ajo ka bërë gjithçka kundër asaj qe ia ka dhënë mjeku.
Jeanne ka pirë cigare, alkoholin, më së shumti verë të kuqe dhe ka ngrënë ëmbëlsira dhe mish të kuq.

– Advertisements –

Ndërsa për mëngjes i ka pirë nga dy kafe.
Kur ka mbushur 111 vjet, u bë francezja më e vjetër, ndërsa me 113 vjet më e vjet më e vjetra në botë, ndërsa kur i ka mbushur 114 vjet u bë personazhi më i vjetër që është paraqitur në film ndonjëherë.

Në moshën 116 vjeçe u bë më e vjetra që ka arritur të jetoj aq gjatë, me 120 vjet ka publikuar albumin muzikorë të quajtur ”Dashnorja e kohës”.
Por me 122 vjet e mori titullin ”Personi më i vjetër që ka jetuar ndonjëherë”.