Connect with us

Business

Ende asgjë konkrete nga masat ekonomike të paralajmëruara nga qeveria – ALSAT-M

Published

on


Edhe pse sot pritej të publikohet pakoja e katërt e masave ekonomike si ndihmë për dalje nga kriza, kryeministri Zaev me përgjigje të përgjithshme në pyetjet e gazetarëve për atë se deri ku është puna me pakon e masave. E vetmja gjë e re që sot tha kryeministri është se ndihma ndaj kompanive do të bëhet në mënyrë graduale.

Nëse aplikojnë kompani që janë të goditura mbi 30%, do të duhej të kemi kapacitet që të shkojmë me zhvillim shtesë të masave që në mënyrë proporcionale t’i nxitim dhe ndihmojmë ata që janë të goditur 30, 50, 80 apo 100 për qind. Me gjasë do të fillojmë me ndihmë prej 14.500 denarë, ku në mënyrë shtesë do të vlejë për ato që janë të goditur deri 30% kurse mund të jetë më e madhe për ata që janë të goditur 40, 50, 60%, që të mbajmë drejtësi në tërë realizimin e masave”-tha Zoran Zaev- kryeministër.

Zaev thotë se ndihma për qytetarët përsëri do të jetë me kartela ose vauçerë të ri për të inkurajuar konsumin privat. Në radhë të parë për ndihmë shtetërore janë të papunët që qëndrojnë në shtëpi dhe nuk kërkojnë punë, pensionistët që kanë pension deri në 15 mijë denarë, prindërit e vetëm, punëtorët e falimentuar, si dhe kategoritë në nevojë që marrin ndihmë sociale. Ndryshe, shoqatat e biznesit tashmë akuzojnë se sektori privat në vend ka marrë ndihmën më të vogël nga shteti në lidhje me ekonomitë e tjera në rajon dhe më gjerë.

Ile Petrevski

Alsat