Connect with us

Entertainment

Djaloshi që flet tre gjuhë ka koeficientin e inteligjencës më të lartë se Hawking dhe Einstein

Published

on

Leo Gomez-Franqueira San Pedro ishte tre muajsh, ai tha fjalën “Papa”. Në moshën 11 muajshe, në jug të Londrës po ecte fliste tre gjuhë, duke folur anglisht, spanjollisht dhe kinezisht.

Rreth asaj kohe, babai i tij, Iñaki San Pedro, 41 vjeç dhe nëna, Teresa Gomez- Franqueira, 38, u habitën kur zbuluan se fëmija i tyre dinte të gjitha shkronjat e alfabetit. Në 18 muaj, ai po lexonte me kënaqësi libra pa ndonjë ndihmë nga të rriturit dhe mund të njihte të gjithë flamujt e botës. Prindërit e Leo, me origjinë nga Spanja, u habitën nga aftësia e tij e mahnitshme për të mësuar që ata rregulluan që një psikolog të vlerësonte aftësitë e tij dhe zbuluan se inteligjenca e djalit të tyre. Ai shënoi 172 në një vlerësim të IQ – dukshëm më i lartë se profesori i ndjerë Stephen Hawking dhe Albert Einstein, rezultati i parashikuar i të cilëve është 160. Kjo rezultoi që Leo të pranohej si një nga anëtarët më të rinj të Mensa ndonjëherë në moshën dy e gjysmë.

Tani në moshën shtatë vjeçare, Leo ka shtuar frëngjishten që e flet rrjedhshëm në listën e tij të gjuhëve dhe shkëlqen në gjuhën kineze, një interes i nxitur nga dadoja e tij kineze. Ai arriti nota të plota në një provë të gjuhës kineze të krijuar për të rritur dhe së fundmi kaloi me dallim provimet e klasës së tretl të pianos dhe violonçel.

Por Leo nuk është shkëndija e vetme e re e ndritshme me talente të pabesueshme në Mbretërinë e Bashkuar. Një numër në rritje i fëmijëve po i bashkohen shoqërisë më të vjetër dhe më të famshme të inteligjencës së lartë në botë amous aming.