Connect with us

Entertainment

VIDEO | Të huajt (alienët) mund të na shikojnë nga 29 planetë të ndryshëm, sipas astronomëve

Published

on

Njerëzimi ka kaluar shumë kohë duke kërkuar shenja të jetës jashtëtokësore, por më pak kohë është shpenzuar duke menduar nëse jeta e huaj mund të na kërkojë – deri më tani.

Astronomët në Nju Jork kanë ngushtuar listën e vendeve ku të huajt mund të na shikojnë në vetëm 29 planetë të mundshëm.

Këta planetë u zgjodhën nga një sistem i mundshëm 1,715 yjesh në qafën tonë të Rrugës së Qumështit, ku një civilizim i huaj mund të kishte parë Tokën duke kaluar faqen e Diellit – mjeti më i zakonshëm për të zbuluar planetë të tjerë.

Kjo listë e ngushtë u ngushtua edhe më shumë tek ato që janë mjaft afër për të kapur sinjale radio dhe TV që kur kemi filluar transmetimin e tyre, rreth 100 vjet më parë.