Connect with us

Bota

Madridi kërkon mobilizimin e forcave shtesë në luftën kundër COVID-19

Published

on


Qeveria rajonale e Madridit është e vendosur të kërkojë urgjentisht dërgimin e ushtarëve, oficerëve të policisë dhe mjekëve në kryeqytetin spanjoll, për shkak të një rritje të madhe të infeksioneve të reja të COVID-19.

“Ushtria do të punësohet për qëllime logjistike, forca shtesë policore janë të nevojshme për të zbatuar kufizimet dhe mjekëve u kërkohet kujdesi mjekësor”, tha nëpërmjet një videoje qeveria lokale.

Kreu rajonal, Isabel Diaz Ayuso njoftoi të premten aplikimin e kufizimeve të mëtejshme në kryeqytetin spanjoll, në krye të bllokimeve lokale në fuqi në 37 rrethe të qytetit, plus kufizime të mëtejshme në komunitetet pranë kryeqytetit.