Connect with us

Entertainment

A e dini se për ç’far shërben syrtari nën furrën tuaj?

Published

on

Shumica e njerëzve përdorin sirtarin në fund të furrës tuaj për të ruajtur fletë pjekjeje ose tigan, por ne vëmë bast se nuk po e përdorni atë hapësirë për qëllimin e synuar.

– Advertisements –

Shumë njerëz as nuk e vërejnë se ka një sirtar nën furrë. Shumica e njerëzve përdorin hapësirën shtesë të magazinimit për të hedhur fletë pjekjeje apo edhe tepsi. Por rezulton se kjo sirtar i veçantë ka në të vërtetë një qëllim tjetër. Nëse mendoni se është krijuar për ruajtje, gaboni. Në fakt është një sirtar ngrohës, i krijuar për të mbajtur ngrohtë ushqimin e nxehtë derisa të jeni gati ta shërbeni atë.

Nuk është menduar për ruajtjen e tiganëve, fletëve të pjekjes ose mjeteve të tjera të gatimit. Sipas prodhuesve të pajisjeve, sirtari nën furrën tuaj ka për qëllim të mbajë ngrohtë ushqimin e gatuar tashmë. Kjo nuk vlen për të gjitha furrat. Ndonjëherë nuk ka hapësirë ​​shtesë për ruajtje, por kur gjeni një sirtar të të njëjtit material ndërtimor si furra, kjo do të thotë të jetë një sirtar ngrohës. Ju mund të vini re një mesazh të shtypur në brendësi të sirtarit ose në një lloj manuali të pronarit që thotë: “Sirtari i ngrohjes është krijuar për të mbajtur ushqimin e nxehtë në temperaturën e servirjes”.

Sirtari i ngrohjes përdor ajrin e nxehtë nga furra për të mbajtur ushqimin e gatuar të ngrohtë. Ky element është ideal kur keni mysafirë për darkë dhe doni të shërbeni me ushqim pa stresin e përpjekjes për të gatuar gjithçka menjëherë dhe për të mbajtur gjithçka të nxehtë në të njëjtën kohë. Tani që keni mësuar, më në fund mund të përdorni hapësirën nën furrë për qëllimin e saj kryesor.