Connect with us

Entertainment

VIDEO | Historia e vërtetë e krokodilit Pocho: Kur njeriu dhe krokodili bëhen miqtë më të mirë

Published

on

Krokodilët nuk janë saktësisht të lezetshëm dhe me gëzof, por, siç do ta shihni në këtë video të mrekullueshme, mbase atyre u duhet vetëm një shans për t’ju fituar. Kjo është historia e Chito dhe Pocho dhe shpërblimet e papritura të një akti mirësie.
Gati 20 vjet më parë, një krokodil i gjatë pesë metra u plagos rëndë në brigjet e lumit Parasmina në Kosta Rika pasi u qëllua nga një fermer. Me fat për atë krokodil, një vendas i sjellshëm me emrin Chito nuk mund të duronte ta linte të vdiste. Chito e shpëtoi Pocho-n, siç e quante krocin, dhe e shëroi.

– Advertisements –

“Unë thjesht doja që ai të ndiente se dikush e donte, se jo të gjithë njerëzit janë të këqij”, tha Chito për The Tico Times. “Unë i dua të gjitha kafshët, veçanërisht ato që kanë vuajtur”.

Kur krokodili Pocho kishte rifituar forcën e tij, Chito e mori përsëri përgjatë lumit për ta liruar. Por Pocho nuk donte të lihej pas dhe e ndoqi Chito-n në shtëpi! Me leje nga Ministri i Mjedisit dhe ndihmën e një veterineri, Chito kujdesej për Pocho për gati dy dekada.

Ndërsa lidhja e tyre forcohej me kalimin e viteve, Chito dhe Pocho rritën besimin te njëri-tjetri aq plotësisht sa kaluan orë të tëra çdo ditë duke notuar dhe duke luajtur së bashku. Mrekullueshëm, krokodili Pocho ishte i butë dhe i durueshëm me shoqëruesin e tij njerëzor dhe madje do t’i përgjigjej emrit të tij kur e thërriste. Mijëra turistë, shkencëtarë dhe ekspertë të sjelljes së kafshëve erdhën për të parë Chito dhe Pocho duke u argëtuar.