Connect with us

Shendetsi

‘Rënia e energjisë pas drekës’ është një gjë e së kaluarës – pasi produktiviteti tani bie që në orën 11

Published

on

“Rënia pas drekës” i përket së shkuarës – por nuk është i gjithi lajm i mirë, pasi rënia e produktivitetit në fakt po ndodh shumë më herët.

Një sondazh me dy mijë të rritur zbuloi se shumica raportuan një rënie të nivelit të punës në orën 11 të mëngjesit, me vetëm nëntë për qind që ndiheshin më pak produktivë në orën 15:00.

Gati gjysma e atyre që ndihen joproduktivë po humbasin një orë ose më shumë në ditë për shkak të niveleve të ulëta të energjisë – kjo është më shumë se gjashtë javë pune të humbura për shkak të plogështisë në vit, shkruan Mirror.

Nivelet e ulëta të energjisë përmenden si shkaku kryesor i jo-produktivitetit, me dy të tretat e njerëzve që mezi përfundojnë ditën.

Por shumë janë të hutuar se si të përmirësojnë nivelet e energjisë – me vetëm një të katërtën e vetëdijshme për ndikimin pozitiv që mund të ketë dieta, pavarësisht se ushqimi është burimi kryesor i energjisë.

Ylli televiziv dhe fanatiku i fitnesit, Mark Wright, i cili autorizoi studimin, tha: “Midis stërvitjes, punës dhe kalimit të kohës me familjen, ditët e mia janë gjithmonë kaq të zëna, kështu që duhet të sigurohem që të jem po aq produktiv sa të jetë e mundur për t’i përshtatur të gjitha. Një mëngjes produktiv është thelbësor për mua që të bëj gjithçka, kështu që zgjedhja e ushqimit të duhur në mëngjes është jetike dhe më përgatit për ditën”.

Studimi zbuloi gjithashtu se 43 për qind luftojnë me produktivitetin në mëngjes – por dy të tretat nuk besojnë se një mëngjes i ekuilibruar i ushqen ata gjëja e parë e ditës. Dhe gjashtë në dhjetë nuk zgjedhin kurrë ushqimin me energjinë në mendje.

Gati dy të tretat (60 për qind) zgjedhin nxitje të shpejta si bukë e thekur dhe kafe, të cilat ofrojnë një goditje afatshkurtër të energjisë, por gjithashtu mund të kontribuojnë në rënien e orës 11 të mëngjesit. /Telegrafi/