Connect with us

Sport

Publikohet lista e lojtareve të ish kampiones së Kosovës, ja pagat e secilës! E habitshme – Bota Sot

Published

on

Klubi i hendbollit Kastrioti nga Ferizaj (femrat), në periudhën 2012 – 2015, ka pasur vitet e shkëlqimit, vitet e sukseseve, tre tituj e tre Kupa rresht të Kosovës. 

Në periudhën e shkëlqimit ka qenë president i klubit Ahmet Hysenaj-Petrova, njeriu i sukseseve.

Përveç pagës, lojtaret e asaj kohe kanë pasur ekstra të hequra edhe ushqimin, fjetjen, udhëtimin po ashtu edhe operacionet në rast të problemeve me ligamente. Po ashtu është paguar trusti dhe tatimi për secilën lojtare. Shembull që duhet të ndiqet nga secili ekip në Republikën e Kosovës. 

Lista orgjinale

Lista u sigurua nga udhëheqësi i financave Blerim Maksuti për periudhën 2012-2015, kur Kastrioti ka pasur rrogat më të mira, madje raportohet më të mira në 20 vitet e fundit në hendbollin femëror dhe asnjë skuadër nuk i afrohet sa i takon te femrat. Në periudhën 2012-2015, dy hendbollistet kanë qenë më të paguara me nga 800 euro pagë: rumunja Lacramiora Marilena Rosu dhe shqiptarja Bellma Beba.
    
Ja lista 2012-2015
Lacramiora Marilena Rosu 800 euro
Shqipe Tahiri 500 euro
Bellma Beba 500 euro
Lina Trenovska 500 euro
Shpresa Fazlija    500 euro
Mimoza Xhemajli 500 euro
Kaltrina Beka 500 euro
Bllagica Nakovska 500 euro
Anastasija Kalaida 500 euro
Nadica Trajkovska 500 euro
Sanja Peshevska 500 euro
Ivana Zafirova 500 euro
Irena Dellovska 500 euro
Edona Rugova 500 euro
Blerina Gurgurovci 120 euro 
Vahide Gashi 250 euro
Sara Misini 300 euro
Auda Stagova 250 euro
Adriana Salihu 250 euro
Xhavit Morina –trajner  500 euro
Ismet Jupa 400 – trajner – në periudhën e mëparshme 
Rubin Kuzmanovski – trajner 400 euro
 

Alsat