Connect with us

Tech

Mësoni se si të bllokoni thirrjet e pa dëshiruara!

Published

on

Cilado qoftë arsyeja pse doni të bllokoni thirrjet e dikujt, sistemi operativ Android ofron një zgjidhje si pjesë të aplikacionit të tij të thirrjes dhe disa truke të fshehura në cilësimet.

Telefonatat e padëshiruara janë padyshim një nga efektet anësore më irrituese të moshës dixhitale, por është gjithmonë e mundur të bllokosh numrin e dikujt. Android vjen me një veçori të integruar të ndalimit të thirrjeve që funksionon nëse vazhdoni të merrni telefonata të pa njohura. Kjo bllokon thirrjen për të “pastruar” Android 11, por është e mundur që procesi të ndryshojë pak për shkak të prodhuesve të ndryshëm dhe varianteve të tyre.

Nëse smartphone-i juaj nuk e ka këtë mundësi, ju sugjerojmë të instaloni aplikacionin Google Phone. Për të bllokuar një numër të thirrur së fundmi, hapni aplikacionin Telefon dhe shkoni te lista e thirrjeve të fundit. Atje, shtypni dhe mbani numrin dhe në menunë që shfaqet, zgjidhni Bllokoni / raportoni postën e bezdisshme.

Ju mund të bllokoni numrin e dëshiruar dhe ta raportoni si të padëshiruar – nëse bllokoni numrin për arsye private, kutia e postës së padëshiruar mund të mos jetë e nevojshme. Pasi të keni vendosur se çfarë dëshironi, shtypni Blloko dhe kaq. Nëse dëshironi të bllokoni një numër që nuk është në listën e thirrjeve të fundit, shtypni tre pikat në këndin e sipërm të djathtë dhe pastaj zgjidhni Cilësimet. Gjeni dhe zgjidhni numrat e bllokuar në listë dhe atje do të shihni të gjithë numrat që keni bllokuar.

Ekziston një menu tjetër që mund ta vizitoni nëse jeni të lodhur nga thirrjet e padëshiruara në Android: ID-ja e telefonuesit dhe posta e padëshiruar, e vendosur në Cilësimet. Aty mund të gjeni shumë mundësi që mund t’ju ndihmojnë të identifikoni postën e bezdisshme. Aktivizoni opsionin Shihni telefonuesin dhe ID të postës së padëshiruar dhe pajisja juaj do të shfaqë informacionin e telefonuesit edhe nëse nuk keni një numër direktorie. Pastaj, opsioni Filter Spam Calls automatikisht do të bllokojë thirrjet që i konsideron si postë të bezdisshme.

Një tjetër mundësi e dobishme janë Telefonatat e Verifikuara, me të cilat Google cakton kompanitë e verifikuara. Nëse e lidhni telefonin tuaj me një llogari të Google dhe aktivizoni këtë veçori, Google do t’ju shpjegojë pse ajo kompani po ju telefonon. Për shembull, nëse porosisni ushqim dhe personi ju telefonon, thirrja do të thotë “Ushqimi juaj ka mbërritur” ose diçka e ngjashme.