Connect with us

Business

Hoti e Nitaj vizitojnë Trepçën

Published

on

Ministri i Ekonomisë, Muharrem Nitaj së bashku me Kryeministrin Avdullah Hoti,  sot kanë vizituar ndërmarrjen Trepça, ku janë takuat me Bordin dhe menaxhmentin e ndërmarrjes. 

 Ata u njoftuan nga menaxhmenti për gjendjen aktuale dhe problemet me të cilat po përballet Trepça.   

Zyrtarët e lartë të Qeverisë, Kryeministri Hoti dhe Ministri Nitaj kërkuan nga menaxhmenti  Trepçës që të hartojë një plan të detajuar biznesi, për ta kapërcyer krizën dhe premtuan se Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit do të shohë të gjitha mundësitë e mundshme që ta mbështes Trepçën në kapërcimin e situatës së krijuar nga borxhet e akumuluara, që janë grumbulluar ndër vite. 

Ministri Nitaj nga ana e tij tha se Trepça duhet që brenda një afati të shkurtër të shndërrohet në një ndërmarrje profitabile dhe të mos jetë më barrë e Ministrisë.  

 “Trepça nuk është në ditët e saja më të mira. Në dy tre muajt e fundit ka pasur lëvizje pozitive, për të parën herë ka arritur që me të hyrat e veta t’i sigurojë pagat e punëtorëve, mirë po kjo nuk është e mjaftueshme, Trepça duhet t’i gjejë mundësitë që të qëndrojë në këmbët e veta dhe jo të jetë barrë e shtetit”, tha Nitaj

Alsat

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Business

BP-ja miratoi vendim për kufizimin e përkohshëm të pagimit të dividendës

Published

on

Banka Popullore (BP) miratoi vendim për kufizimin e përkohshëm të pagimit të dividendëve, për aksionarët e bankave dhe kursimoreve. Nga Banka Qendrore thonë se kjo është mënyrë parandaluese të rritur qëndrueshmërinë e sistemit bankar, dhe për të ruajtur stabilitetin. Banka Popullore thekson se sistemi bankar ka ruajtur me sukses stabilitetin, me huat akoma në rritje dhe pozicionet e kapitalit të bankave janë të qëndrueshme. Por, ata besojnë se pasiguria nga kriza e koronës vazhdon ende. Ky vendim do të zgjasë deri në fund të vitit. Por, si edhe vitin e kaluar, disa nga bankat tregtare njoftuan pagesa të dividendës, do të thotë në të njëjtën ditë kur Banka Popullore merr vendim për të shtyrë pagesën tek aksionarët. Sidoqoftë, bankat e vendosën këtë njoftim për votim te aksionerët, që do të thotë se këshillat e tyre do të duhet ta marrin vendimin përfundimtar, duke marrë parasysh vendimin e Bankës Popullore.

Alsat

Continue Reading

Business

Kompania Alkaloid përmbyll vitin 2020 me 210 vende të reja pune

Published

on

Kompania Alkaloid përmbylli vitin 2020 me 210 vende të reja pune, dhe investime në vlerë prej mbi 1.5 miliardë denarësh. Në fund të vitit, Alkaloid punësoi 2,392 persona, nga të cilët 560 ishin jashtë vendit. Nga kompania thonë se ata kanë rritje në shitjet e produkteve prej 9 përqind, dhe fitimi i përgjithshëm ishte pak më shumë se 149 milion euro. Pjesa më e madhe e shitjeve janë realizuar në tregjet e huaja, 65 përqind, dhe 35 përqind në tregun vendor.

Alsat

Continue Reading

Business

Pronarët e lokaleve të dasmave të hënën do të takojnë zëvendëskryeministrin Bytyqi

Published

on

Alsat mëson se përfaqësuesit e industrisë për organizimin e dasmave dhe festave të tjera familjare, të hënën do të zhvillojnë një takim me zëvendës kryeministrin për Ekonomi Fatmir Bytyqi dhe Drejtorin e Inspektoratit të Tregut Stojko Paunovski. Në takim do të kërkohet zgjidhje se si të fillojnë të punojnë, sikurse dhe të tjerët në sektorin e gastronomisë. Sidoqoftë, fjala e fundit do të duhet të jepet nga Komisioni për Sëmundjet Infektive, i cili gjithashtu duhet të përgatisë protokollet e punës. Organizatorët e dasmave kanë protestuar disa herë në të gjithë vendin, duke kërkuar që shteti t’i lejojë ata të punojnë, ashtu si kafenetë dhe restorantet. Sektori i tyre është mbyllur plotësisht, që nga qershori i vitit të kaluar.

Alsat

Continue Reading

Trending