Connect with us

Shendetsi

Çfarë ndodh pas një transplanti të mëlçisë apo veshkave? – ALSAT-M

Published

on


Transplantimi i mëlçisë është një sëmundje kirurgjikale që konsiston në heqjen nga trupi i njeriut të një mëlçie të dëmtuar dhe zëvendësimin e saj me një mëlçi të shëndoshë.

Mëlçia është një nga organet thelbësore për tretjen e ushqimit dhe heqjen e substancave toksike nga trupi, njëherësh dëmtimi i saj mund të jetë një kusht kërcënues për jetën.
Mosfunksionimi i veshkave është një tjetër problem shëndetësor që prek shumë njerëz, pasi rregullojnë balancën e ujit në trup dhe filtron gjakun. Mosfunksionimi i veshkave bëhet akoma më serioz, kur duhet domosdoshmërisht kryerja e transplantit të veshkës.

Cilët janë pacientët që rekomandohen për transplant? Çfarë ndodh pas një transplanti të mëlçisë/ veshkave? Kush mund të jenë dhuruesit?