Connect with us

Entertainment

Blackwell, gruaja e parë mjeke në SHBA – ALSAT-M

Published

on


Elizabeth Blackwell më 23 qershor 1849, bëhet gruaja e parë mjeke në SHBA.

Ajo mbështeti arsimin mjekësor për gratë dhe ndihmoi karrierën e shumë të tjerave.

Më 1857, krijoi ambulancat e para në Nju Jork dhe botoi disa libra të rëndësishme mbi çështjen e grave në mjekësi.

Elizabeth punoi në klinika në Londër e Paris për dy vjet. Gjatë punës ajo u infektua dhe humbi shikimin në njërin sy dhe u kthye në Nju Jork më1851, duke hequr dorë nga ëndrra e saj për t’u bërë një kirurge.