Connect with us

Business

Zaevi takon Lidhjen e Odave Ekonomike – ALSAT-M

Published

on


Miratimi urgjent i pakos së katërt të masave ekonomike ku përparësi duhet t’u jepet sektorëve më të goditur- kjo është vetëm një nga kërkesat e dërguara nga komuniteti i biznesit për Qeverinë e re. Masat duhet të jenë në mënyrë që mos të kemi ngecje në zhvillimin ekonomik, i porositën kryeministrit Zoran Zaev nga Lidhja e Odave Ekonomike.

“Përkrahja financiare që duhet të jetë në pakon e ardhshme të masave, pakoja e katërt që duhet ta ndihmojë ekonominë, që cikli ekonomik të mos ndalet, përkatësisht të ecë përpara. Të gjitha ndërmarrjet dhe të gjithë ata të sektorit privat që përballen me vështirësi financiare duhet të marrin ndihmë, për të cilën kanë nevojë- deklaroi Danella Arsovska- kryetare e LOE.

 Sipas Zaevit, propozimet do të shqyrtohen bashkë dhe do të miratohen masat.

Kryeministri gjithashtu tha se pandemia ka shkaktuar largime nga puna, por jo në numër kaq të madh, kështu që, përparësi do t’u jepet masave për ruajtjen e vendeve të punës.

“Në mënyrë jo të natyrshme, numri i punëtorëve të larguar nga puna është rritur në 12-13 mijë dhe më pas në 23 mijë, dhe diku sipas disa statistikave ka arritur në 30 mijë të papunë që ndodhi në këtë periudhë, por nuk është 140 mijë. Çdo vend pune është i rëndësishëm për ne. Mesazhi i parë është që afaristët duhet të dinë se shteti vazhdon të ndihmojë. Duam t’i ndihmojmë, por ata nuk mund të presin ndihmë të drejtpërdrejtë nëse nuk kujdesen për kapitalin e tyre më të vlefshëm, e ai është punëtori- pohoi Zoran Zaev- kryeministër i RMV-së.

 Të gjitha Odat Ekonomike në periudhën e kaluar apeluan për miratimin e menjëhershëm të një pakoje të re të masave sepse tashmë dy muaj, disa nga masat e mëparshme nuk vlejnë. Ajo që kryeministri gjithashtu konfirmoi është se në pakon e katërt do të ketë vazhdim të masës së kartelës pagesore, që do të përfshijë prindërit e vetëm, pensionistët me të ardhura të ulëta dhe të ngjashme.

Andrea Çobanova

Alsat

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Business

Bie përqindja e turistëve për muajin shkurt

Published

on

Numri i turistëve për muajin shkuar ka shënuar rënie prej 41.7 për qind, ndërsa numri i qëndrimeve në hotele ka rënë me 36.8 për qind, krahasuar me të njëjtin muaj gjatë vitit të kaluar. Sipas të dhënave nga Enti Shtetëror i Statistikave, në shkurt vendi ka regjistruar 27,569 turistë ndërsa janë realizuar 60,013 akomodime.

 

Alsat

Continue Reading

Business

Bie çmimi i benzinë, çmimi i dizelit mbetet i pandryshuar

Published

on

Çmimi i benzinës nga mesnata do të lirohet për gjysmë denari, ndërsa çmimi i dizelit mbetet i pandryshuar, vendosi Komisioni Rregullator i Energjetikës.

Sipas vendimit të fundit të KRRE-së, çmimet e derivateve për litër do të jenë:

EUROPUSPER BS-95 do të shitet për 67,00 denar për litër.

EUROSUPER BS-98 do të shitet për 69,00 denarë për litër.

EURODISEL do të shitet për 58 denarë për litër.

 

Alsat

Continue Reading

Business

Gjatë marsit u rritën çmimet e konsumit, ranë vetëm çmimet e perimeve

Published

on

Për 0,4% janë rritur çmimet e konsumit gjatë muajit mars 2021 në krahasim me muajin shkurt të po të njëjtit vit.

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka bërë të ditur se gjatë marsit të këtij viti janë rritur çmimet e këtyre produkteve: vajra dhe yndyra me 2.8%, pemë me 3.8%, pije alkoolike me 1.6%, këpucë me 3.1%, karburante dhe lubrifikantë për pajisjet e transportit personal me 4.7%.

Ndërsa, rënie e çmimeve gjatë marsit është vërejtur vetëm tek perimet me 1.5%.

Sipas, ASHK-së, norma vjetore e inflacionit, e matur në muajin mars 2021, me muajin mars 2020, ishte 1.2%.

Ndërkohë për 1.2% janë rritur çmimet e konsumit në janar të këtij viti, në krahasim me të njëjtin muaj të vitit 2020.

Alsat

Continue Reading

Trending