Connect with us

Tech

WhatsApp do të fshijë llogarinë tuaj nëse nuk jeni dakord për ndarjen e të dhënave me Facebook

Published

on

“Respekti për privatësinë tuaj është koduar në ADN-në tonë”, i hapë politikat e privatësisë së WhatsApp . “Që kur kemi filluar WhatsApp, ne kemi aspiruar të ndërtojmë shërbimet tona duke pasur parasysh një sërë parimesh të forta të privatësisë”.

Por më 8 shkurt 2021, kjo deklaratë e hapjes nuk do të gjejë më vend në politikë.

Shërbimi i mesazheve në pronësi të Facebook po paralajmëron përdoruesit në Indi për një azhurnim të kushteve të tij të shërbimit dhe politikës së privatësisë që pritet të hyjë në fuqi muajin tjetër.

“Përditësimet kryesore” kanë të bëjnë me mënyrën se si përpunon të dhënat e përdoruesit, “sesi bizneset mund të përdorin shërbimet e pritura nga Facebook për të ruajtur dhe menaxhuar bisedat e tyre në WhatsApp” dhe “sesi ne jemi partner me Facebook për të ofruar integrime në të gjithë Produktet e Kompanisë Facebook”, transmeton Telegrafi.

Ndryshimet e detyrueshme lejojnë WhatsApp të ndajë më shumë të dhëna të përdoruesit me kompani të tjera të Facebook, duke përfshirë informacionin e regjistrimit të llogarisë, numrat e telefonit, të dhënat e transaksionit, informacionin në lidhje me shërbimin, ndërveprimet në platformë, informacionin e pajisjes mobile, adresën IP dhe të dhëna të tjera të mbledhura bazuar nga pëlqimet e përdoruesve.

Përditësimet për termat dhe politikat e privatësisë së WhatsApp vijnë në shprehje të ” vizionit të fokusuar në privatësi ” të Facebook për të integruar WhatsApp, Instagram dhe Messenger së bashku dhe për të siguruar një përvojë më koherente për përdoruesit në të gjithë shërbimet e tij.

Përdoruesit që nuk bien dakord për kushtet e rishikuara deri në datën e ndërprerjes do t’i bëjnë llogaritë e tyre të paarritshme, tha kompania në njoftim.

Kushtet e Shërbimit të WhatsApp u azhurnuan për herë të fundit në 28 Janar 2020, ndërsa Politika e saj e Vërtetë e Privatësisë u zbatua në 20 Korrik, 2020.

Produktet e Kompanisë Facebook i referohen familjes së shërbimeve të gjigandit të mediave sociale , duke përfshirë aplikacionin e tij kryesor Facebook, Messenger, Instagram, Boomerang, Threads, pajisje të markës Portal, kufje Oculus VR (kur përdorni një llogari në Facebook), Dyqane Facebook, Spark AR Studio, Rrjeti i audiencës dhe aplikacionet e Ekipit NPE .

Sidoqoftë, nuk përfshin Vendin e Punës, Bazat Falas, Messenger Kids dhe Produktet Oculus që janë të lidhura me llogaritë e Oculus.

Çfarë ka ndryshuar në politikën e saj të privatësisë?

Në politikën e saj të azhurnuar, kompania zgjerohet në seksionin “Informacioni që Ju jepni” me specifikat në lidhje me llogarinë e pagesës dhe informacionin e transaksionit të mbledhur gjatë blerjeve të bëra përmes aplikacionit dhe ka zëvendësuar seksionin “Kompanitë e Lidhura” me një të ri “Si Ne Punojmë Me Facebook tjetër” Kompanitë “që hyjnë në detaje se si përdor dhe ndan informacionin e mbledhur nga WhatsApp me produkte të tjera të Facebook ose palë të treta.

Një seksion që ka marrë një rishkrim të madh është “Informacioni i mbledhur automatikisht”, i cili mbulon “Informacionin e përdorimit dhe regjistrimit”, “Informacionin e pajisjes dhe lidhjes” dhe “Informacionin e vendndodhjes”.

Politika e rishikuar e WhatsApp gjithashtu përshkruan llojin e informacionit që mbledh nga pajisjet e përdoruesve: modeli i pajisjes, informacioni i sistemit operativ, niveli i baterisë, fuqia e sinjalit, versioni i aplikacionit, informacioni i shfletuesit, rrjeti celular, informacioni i lidhjes (përfshirë numrin e telefonit, operatorin celular ose ISP) ), gjuha dhe zona kohore, adresa IP, informacioni i funksionimit të pajisjes dhe identifikuesit (përfshirë identifikuesit unikë për produktet e kompanisë Facebook të shoqëruara me të njëjtën pajisje ose llogari).

“Edhe nëse nuk përdorni tiparet tona të lidhura me vendndodhjen, ne përdorim adresat IP dhe informacione të tjera si kodet e zonës së numrit të telefonit për të vlerësuar vendndodhjen tuaj të përgjithshme (p.sh. qyteti dhe vendi)”, lexon politika e azhurnuar e WhatsApp.

Shqetësimet rreth mbledhjes së të dhënave

Ndërsa WhatsApp është i koduar nga fundi në fund, politika e tij e privatësisë ofron një pasqyrë të shkallës dhe pasurisë së të dhënave që janë grumbulluar në emër të përmirësimit dhe mbështetjes së shërbimit. Edhe më keq, të gjitha këto të dhëna janë të lidhura me identitetin e një përdoruesi.

Përgjigja e Apple ndaj këtij koleksioni të paketuar të të dhënave janë etiketat e privatësisë , tani jetojnë për aplikacionet e palëve të para dhe të treta të shpërndara përmes App Store, që synojnë të ndihmojnë përdoruesit të kuptojnë më mirë praktikat e privatësisë së një aplikacioni dhe “të mësojnë rreth disa prej llojeve të të dhënave që mund të ketë një aplikacion mbledh, dhe nëse ato të dhëna janë të lidhura me to apo përdoren për t’i gjurmuar ato “.

WhatsApp lëshojë një deklaratë muajin e kaluar, duke thënë se: “Ne duhet të mbledhim disa informacione për të siguruar një shërbim të besueshëm global të komunikimit,” tha ai, duke shtuar “ne minimizojmë kategoritë e të dhënave që mbledhim” dhe “ne marrim masa për të kufizuar hyrjen në atë informacion”.

Nuk mund të mohohet që politikat e privatësisë dhe kushtet e marrëveshjeve të shërbimit janë shpesh të gjata, të mërzitshme dhe të zhytura në legale të errëta sikur të jenë krijuar qëllimisht për të hutuar përdoruesit. Por azhurnimet si kjo janë arsyeja që është thelbësore t’i lexoni ato në vend që të jepni pëlqimin e verbër, pa ditur vërtet se për çfarë po regjistroheni. Mbi të gjitha, janë të dhënat tuaja. /Telegrafi

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tech

Apple vendos sensorin e gishtave nën ekran të iPhone

Published

on

Sipas burimeve të reja të informacionit thuhet se Apple është duke planifikuar të sjell disa përmirësime të rëndësishme në modelet e reja të iPhone, të cilat pritet t’i ofrojë brenda këtij viti.

Bloomberg ka raportuar se inxhinierët e kompanisë Apple kanë plane të reja për versionet e reja të iPhone, përkundër faktit se ndryshime të shumta janë zbuluar edhe në iPhone 12. Njëri prej tipareve të reja të modelit të ri të iPhone pritet të jetë sensori i gjurmëve të gishtave që do të jetë nën ekranin e telefonit.

Ky funksion thuhet se nuk do ta zëvendësojë Face ID, por i njëjti do të ofrojë një mënyrë të re alternative për verifikimin e identitetit të përdoruesit në rast se përdoruesi është duke mbajtur maskë në fytyrë, gjë që do ta bënte Face ID-në më vështirë të aplikueshme, transmeton Lajmi.net.

Burimi i njëjtë i informacionit thotë gjithashtu se Apple po teston ekranet e lakueshme, por për këtë natyrisht se duhet të pritet edhe pak kohë. /Lajmi.net

Continue Reading

Tech

Çfarë do të ndajë WhatsApp me Facebook në të ardhmen?

Published

on

Numri i telefonit, vendndodhja dhe më shumë. Shërbimi i mesazheve i ndan këto të dhëna me Facebook – të paktën në rrethana të caktuara.

Pasi WhatsApp azhurnoi udhëzimet e saj për mbrojtjen e të dhënave në janar, kompania u lejua të ndajë të dhënat e përdoruesit me kompaninë mëmë Facebook.

Kushdo që nuk pajtohet nuk mund të përdorë më WhatsApp. Kjo ka çuar në një eksod të madh të përdoruesve në aplikacione të tjera alternative, të tilla si Signal dhe Telegram.

Kishte ende konfuzion rreth asaj që saktësisht WhatsApp ndan tani me Facebook.

Sipas kompanisë, qëllimi kryesor ishte krijimi i mundësive të reja të të ardhurave për bizneset.

Dyqanet WhatsApp mund të përdoren për të bërë blerje përmes “Facebook Business”.

Për këtë, Facebook gjithashtu ka shërbimin e tij të pagesave, Facebook Pay, transmeton Telegrafi.

Në mënyrë që ky model biznesi të funksionojë, të dhënat duhet të transferohen nga njëra platformë në tjetrën.

Nëse e përdorni WhatsApp, të dhënat e mëposhtme ndahen me Facebook:

Numri i telefonit
Informacioni i telefonit inteligjent (modeli, sistemi operativ, shfletuesi, ID i pajisjes) / adresa IP
Vendndodhja
Të dhënat e transaksionit
Informacion se si të ndërveprojmë me të tjerët (përfshirë kompanitë e tjera)
Bisedat private dhe historitë e bisedave, thirrjet, informacionet në grup dhe vendndodhjet e ndara, megjithatë, nuk ndahen me Facebook, siç thekson kompania.

Në SHBA, këto të dhëna mund të shkëmbehen lehtësisht midis WhatsApp dhe Facebook.

Duket ndryshe në Bashkimin Evropian. Kjo është arsyeja pse udhëzimet për mbrojtjen e të dhënave në këtë vend gjithashtu deklarojnë: “Asnjë nga informacionet që transmeton WhatsApp (…) nuk mund të përdoret për qëllimet e vetë kompanisë Facebook”.

Kjo do të thotë që megjithëse Facebook merr të dhëna nga WhatsApp, ai nuk mund t’i përdorë ato për të shfaqur reklama të synuara.

Continue Reading

Tech

Samsung paralajmëroi se telefonët e rinj nuk do të kenë karikues në kuti

Published

on

Një ndryshim që Samsung bëri me Galaxy S21 ishte heqja e adapterit të karikimit nga paketimi i smartfonit. Tashmë kompania konfirmoi se ky ndryshim nuk do të aplikohet vetëm për Galaxy S21, shkruan Pcworld.al.

Në një postim Pyetje & Përgjigje në faqen e shtypit të Samsung, një drejtues i lartë i kompanisë tha se edhe modelet e ardhshme nuk do të kenë një adapter karikimi.

Deklarata e tij nuk mjaftohet me keq sepse Patrick Chomet tha se edhe kufjet do të pësojnë të njëjtin fat. Megjithatë ai thotë se heqja e këtyre pjesëve nga paketimi do të bëhet në mënyrë graduale.

Disa telefonë Samsung në një të ardhme të afërt do të kenë mbase njërin ose asnjërin prej komponentëve që deri vitet e fundit kanë qenë standard.

Samsung thotë se konsumatorët po përdorin kufjet dhe adapterët e vjetër dhe për këtë arsye nuk nevojiten më të përfshihen në paketim.

Continue Reading

Trending