Connect with us

Entertainment

VIDEO / Qyteti i pazakontë në të cilin të gjithë banorët jetojnë në një ndërtesë!

Published

on

Arsyeja është e thjeshtë – të 217 banorët në këtë qytet jetojnë në një ndërtesë. Ky qytet mund të arrihet vetëm me anije ose tunel nëntokësor.

– Advertisements –

Ndërtesa ku jetojnë të gjithë banorët quhet Kullat Begich dhe ishte një ish-kazermë e ndërtuar në 1974 gjatë Luftës së Ftohtë. Ajo ka 14 kate dhe të gjithë njerëzit që jetojnë në të me muaj nuk kanë pse të dalin jashtë, sepse brenda ka gjithçka që u nevojitet.

Gjegjësisht, në katin e parë janë posta, administrata e qytetit, një dyqan ku ata mund të blejnë gjithçka që u nevojitet, dhe në katin e tretë ata madje kanë një spital. Mrekullia nuk ka fund, kështu që fëmijët shkojnë në një shkollë që është e lidhur me këtë ndërtesë nga pasazhe nëntokësore dhe tunele.

Kullat Begich të kujtojnë gjithashtu një hotel, kështu që të gjithë vizitorët janë të pajisur me mëngjes, dhe të gjithë ata që vijnë në Vitière kanë mundësinë të mësojnë për jetën në këtë qytet të vogël.

Gjithashtu e rëndësishme të theksohet se Vitière është një qytet jashtëzakonisht i vizituar në verë, plot me turistë, ndërsa në dimër është pothuajse plotësisht i mbyllur. Një fakt interesant është se ai është i banuar nga njerëz që janë të lidhur me punën në hekurudhë, e cila zotëron pothuajse të gjithë tokën në këtë zonë.

Kjo konsiderohet të jetë një nga arsyet pse të gjithë jetojnë në një ndërtesë, sepse për shkak të pronës së deklaruar, ata nuk mund të blejnë tokë për të ndërtuar një shtëpi për vete. Sidoqoftë, për shkak të kësaj, stili jetësor afatgjatë, mund të thuhet se banorët e Whittier nuk e kanë mendjen që të gjithë jetojnë nën një çati, shkruan Business Insider.