Connect with us

Sport

Vdes parashutistja më e vjetër në botë – Bota Sot

Published

on

Ish-mësuesja Dilys Price, nga Cardiff, ishte frikësuar nga lartësitë kur bëri kërcimin e saj të parë në të pesëdhjetat dhe më pas ajo përfundoi duke bërë qindra me parashutë në të gjithë botën, duke vendosur  Rekordin Botëror të Guinness për kërcimin më të vjetër solo me parashutë femra.

Gjithashtu ajo ishte një ndër personat që ka themeluar edhe institucionin e bamirësisë Touch Trust që mbron programet e artit dhe lëvizjes krijuese për njerëzit me aftësi të kufizuara.

Aftësia e kufizuar e të mësuarit Uells tha se ajo transformoi jetën e mijëra njerëzve me aftësi të kufizuara të thella të shumëfishta dhe njerëzve me autizëm.

Në një interviatë për BBC në 2018 ajo kishte theksuar se hedhja nga lartësia ishte sporti i saj dhe atje shikon bukurinë përfundimtare të qiellit dhe ndihesh shumë i lirë.

Ajo e ka nisur këtë pasion në moshën 54 vjeçare dhe e ka mbyllur me mbi 1,139 kërcime solo në të gjithë botën.

Ajo nuk ishte një parashutiste e zakonshme me një sfond në dramë dhe vallëzim, ajo ishte e specializuar në akrobaci në ajër dhe stil të lirë.

Alsat