Connect with us

Shendetsi

UNICEF: Mësuesit duhet të kenë prioritet në marrjen e vaksinës kundër Covid-19

Published

on

Mësuesit duhet të bëjnë pjesë mes personeleve prioritare gjatë vaksinimit kundër COVID-19, theksoi sot në një komunikatë drejtoresha e Fondit të Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF), Henrietta Fore.

“Pandemia e COVID-19 ka shkaktuar dëme të mëdha në arsimimin e fëmijëve në mbarë botën. Vaksinimi i mësuesve është një etapë vendimtare për ta kthyer atë në rrugën e duhur”, nënvizoi ajo.

“Mësuesit duhet të kenë prioritet për marrjen e vaksinës kundër COVID-19, ashtu si personeli shëndetësor në vijën e parë dhe popullata me rrezikshmëri të lartë që duhet të vaksinohen. Kjo do të ndihmojë në mbrojtjen e mësuesve kundër virusit, do të ndihmojë në mbajtjen hapur të shkollave”, nënvizoi ajo.

Sipas UNICEF, në kulmin e valës së parë të pandemisë në fund të prillit, mbylljet e shkollave kanë penguar mësimin për gati 90% të studentëve në të gjithë botën.

Duke besuar se shkollat ​​nuk janë motori kryesor i transmetimit të komunitetit, Unicef ​​shpreh keqardhje në njoftimin e tij për shtyp se sot klasat mbeten të mbyllura për gati një në pesë nxënës në botë ose 320 milionë fëmijë.

“Ne duhet të bëjmë gjithçka që kemi në fuqinë tonë për të ruajtur të ardhmen e brezit të ardhshëm. Ajo fillon me mbrojtjen e atyre që janë përgjegjës për hapjen e rrugës për këtë të ardhme”, argumentoi Henrietta Fore.