Connect with us

Sport

UEFA ndryshon formatin e Evropianit 2021 – SHKUPI

Published

on

UEFA planifikon që të ndryshojë formatin e Kampionatit Evropain , që duhej këtë vit të zhvillohej , por që është shtyer për vitin e ardhshëm , shkak i pandemisë “Covid 19”. Presidenti i UEFA-s, Aleksandar Çeferin, potencoi se nuk është patjetër që të luhet në 12 qytetet evropiane dhe se Evropiani mund të zhvillohet në vetëm disa ose në një shtet.

– Advertisment –

Ose pandemia do të përfundojë , ose do të jetë një katastrof. Kampionati Evropian do të zhvillohet prej 11 qershor e deri më 11 korrik, mirëpo në dyshim mbetet se a do të zhvillohet në shumë shtete,” ka theksuar Çeferin.

Sipas vendimit fillestar, Kampionati Evropian duhej të zhvillohet në: Romë, Londër, Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukuresht, Budapestë, Kopenhagë, Dublin, Gllazgou, Munih dhe Sant Petersburg. Mirëpo është e mundshme që të tërhiqen disa qytete si: Baku, Sant Petersburg dhe Bilbao.

Sipas mediave angleze, Evropiani në vitin 2021 do të zhvillohet vetëm në një shtetë edhe atë në Angli.

Alsat