Connect with us

Business

Tesla pezullon pagesat e bitcoin për blerjet e automjeteve

Published

on

Tesla pezullon pagesat e bitcoin për blerjet e automjeteve për shkak të ndikimit negativ mjedisor të minierave të kriptovalutave, sipas një twitti nga CEO i Tesla, Elon Musk. “Ne jemi të shqetësuar për përdorimin e shumtë të karburanteve fosile për minierat dhe transaksionet e Bitcoin, veçanërisht qymyrin, i cili ka emetimet më të këqija të çdo karburanti”, lajmëroi Musk nga twitter faqja e tij. Tesla raportoi se ka blerë bitcoin me vlerë $1.5 miliard në Shkurt të këtij viti. Sidoqoftë, prodhuesi i makinave elektrike nuk do të shesë bitcoin e tij dhe synon të përdorë monedhën dixhitale për transaksione atëherë kur “tranzicionet e majningut do të shndërrohen në energji më të qëndrueshme”, tha Musk.

– Advertisements –

Florent Ibraimi

Alsat