Connect with us

Maqedoni

Të dielën zhvendosen akrepat e orës, fillon llogaritja dimërore e kohës

Published

on


Natën mes të shtunës dhe të dielës përsëri zhvendosen akrepat e orës dhe fillon llogaritja e kohës dimërore. Akrepat zhvendosen për një orë pas, gjegjësisht në ora 3:00, akrepat kthehen pas në ora 2:00. Nëse do të ndiqeshin vendimet e Parlamentit Evropian, ky do të ishte edhe ndryshimi i fundit i akrepave të orës. Në 2019, Parlamenti Evropian me shumicë votash vendosi që ndryshimi i orës të ndalonte në vitin 2021. Tani u mbetet qeverive të vendeve anëtare të vendosin nëse duan të vazhdojnë me llogaritjen verore ose dimërore të orës. Vendimi final është akoma larg.