Connect with us

Business

Qeveria do ta shqyrtojë uljen e TVSH-së për energjinë elektrike – ALSAT-M

Published

on


Qeveria do të vendosë në periudhën e ardhshme, nëse ka një mundësi për të ulur TVSH-në e energjisë elektrike nga 18 në pesë për qind. Por kjo nuk do të ndodhë së shpejti, thotë Kryeministri Zoran Zaev. Në mënyrë që të zvogëlohet tatimi mbi vlerën e shtuar, së pari duhet të bëhen përllogaritjet, çfarë do të thotë kjo për ekonominë e vendit, por edhe për stabilitetin e sektorit të energjisë. Zbritja e TVSH-së te energjia elektrike është një nga rekomandimet e Komunitetit Evropian të Energjisë, i cili gjithashtu kërkon të rrisë numrin e kategorive të qytetarëve, të cilët si të cenueshëm do të jenë në gjendje të marrin subvencione për varfëri energjetike. Për më shumë se një muaj, janë organizuar protesta në disa qytete të vendit kundër rritjes së çmimeve të energjisë elektrike me mbi 7% në vit.

 

 

Alsat

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Business

Bie përqindja e turistëve për muajin shkurt

Published

on

Numri i turistëve për muajin shkuar ka shënuar rënie prej 41.7 për qind, ndërsa numri i qëndrimeve në hotele ka rënë me 36.8 për qind, krahasuar me të njëjtin muaj gjatë vitit të kaluar. Sipas të dhënave nga Enti Shtetëror i Statistikave, në shkurt vendi ka regjistruar 27,569 turistë ndërsa janë realizuar 60,013 akomodime.

 

Alsat

Continue Reading

Business

Bie çmimi i benzinë, çmimi i dizelit mbetet i pandryshuar

Published

on

Çmimi i benzinës nga mesnata do të lirohet për gjysmë denari, ndërsa çmimi i dizelit mbetet i pandryshuar, vendosi Komisioni Rregullator i Energjetikës.

Sipas vendimit të fundit të KRRE-së, çmimet e derivateve për litër do të jenë:

EUROPUSPER BS-95 do të shitet për 67,00 denar për litër.

EUROSUPER BS-98 do të shitet për 69,00 denarë për litër.

EURODISEL do të shitet për 58 denarë për litër.

 

Alsat

Continue Reading

Business

Gjatë marsit u rritën çmimet e konsumit, ranë vetëm çmimet e perimeve

Published

on

Për 0,4% janë rritur çmimet e konsumit gjatë muajit mars 2021 në krahasim me muajin shkurt të po të njëjtit vit.

Agjencia e Statistikave të Kosovës ka bërë të ditur se gjatë marsit të këtij viti janë rritur çmimet e këtyre produkteve: vajra dhe yndyra me 2.8%, pemë me 3.8%, pije alkoolike me 1.6%, këpucë me 3.1%, karburante dhe lubrifikantë për pajisjet e transportit personal me 4.7%.

Ndërsa, rënie e çmimeve gjatë marsit është vërejtur vetëm tek perimet me 1.5%.

Sipas, ASHK-së, norma vjetore e inflacionit, e matur në muajin mars 2021, me muajin mars 2020, ishte 1.2%.

Ndërkohë për 1.2% janë rritur çmimet e konsumit në janar të këtij viti, në krahasim me të njëjtin muaj të vitit 2020.

Alsat

Continue Reading

Trending