Connect with us

Shendetsi

Presidenti Trump vazhdon të sfidojë zgjedhjet, ndërsa pritet të konfirmohet fitorja e demokratit Biden

Published

on

Anëtarët e Kolegjit Zgjedhor kanë nisur votimin në shtete të ndryshme për  certifikuar zyrtarisht demokratin Joe Biden si presidentin e 46-të  Shteteve  Bashkuara. Por presidenti aktual, Donald Trump, vazhdon  këmbëngulë  mënyrë  pasaktë se ai ka fituar  zgjedhjet e muajit  kaluar.

– Advertisment –

Kjo çështje nuk është mbyllur“, tha zoti Trump për televizionin Fox News  një intervistë  dielën  mëngjesmegjithëse dhjetra padi lidhur me pretendimet e tij se po i mohohet padrejtësisht një mandat i dytëjanë hedhur poshtë nga gjykatat.

Ne vazhdojmë përpjekjetKemi çështje  shumta  shkallë lokale. Ne fituam  PensilvaniFituam  MiçiganFituam  Xhorxhia me diferencë  madhe”, tha ai.

Por zyrtarët e zgjedhjeve  shtete kanë arritur përfundim tjetër dhe anëtarët e Kolegjit Zgjedhor janë mbledhur  hënën  kryeqytetet e shteteve   gjithë vendinkur pritet  konfirmojnë se zoti Biden, siguroi 306 vota elektoralenga 270  është minimum i nevojshëm për  fituar.

Presidenti i zgjedhur ka  plan  mbajë një fjalim  hënën  mbrëmje ku pritet do  flasë “për certifikimin e zgjedhjeve nga Kolegji Zgjedhor si edhe për forcën dhe qëndrueshmërinë e demokracisë, “sipas një njoftimi nga ekipi i tij i tranzicionit.

Votat e Kolegjit Zgjedhor pritet  konfirmojnë se zoti Biden ka 306 votandërsa Presidenti Trump 232, i njëjti rezultat me  cilin zoti Trump fitoi ndaj demokrates Hillary Clinton  2016, kur ai e quajti atë një fitore  thellë.

Kolegji Zgjedhor është ai  përcakton fituesin e zgjedhjeve presidenciale  SHBA jo vota populloremegjithëse zoti Biden kryeson edhe  atë kategori, me  shumë se 7 milionë vota.

Kongresi rishikon dhe finalizon rezultatin zyrtar  Kolegjit Zgjedhor më 6 Janar.

Disa anëtarë republikanë  Dhomës  Përfaqësuesveme  krye ligjvenësin Mo Brooks nga Alabama, kanë  plan  përpiqen  shfrytëzojnë seancën e numërimit  votave  Kolegjit Elektoral  Kongrespër  përmbysur rezultatin  favor  zotit Trump.

 bazë  Kushtetutës, ne kemi një rol  me peshë sesa Gjykata e Lartë, sesa çdo gjykatës federal, sesa çdo gjykatës i një shtetitha zoti Brooks për gazetën New York Times. Ne marrim vendimin përfundimtar.”

Asnjë Kongres nuk ka zhvleftësuar votat elektorale  një shteti  nga shekulli i 19-të dhe nuk ka gjasa  ndodhë as muajin ardhshëmInaugurimi presidencial ku zoti Biden pritet  marrë detyrën është planifikuar  20 janardy javë pas certifikimit  rezultateve nga Kongresi.