Connect with us

Business

Pfizer përfiton një miliard dollarë në muaj nga vaksina anti-COVID

Published

on

Përfitimet e Pfizer shënojnë më shumë se $1 milliard në muaj, apo rritje prej $3.5 miliard në tremujorshin e parë të 2021. Kompania multinacionale ka përmirësuar udhëzimet e saj për 2021 dhe tani pret që të ardhurat vjetore të shkojnë midis 70.5 dhe 72.5 miliardë dollarë.

Natyrisht, rezultati i atribuohet komercializimit të vaksinës kundër Covid-19, të zhvilluar së bashku me BioNTech-un gjerman. Pa artikullin e vaksinave, rritja e të ardhurave është vetëm 8%. Më në fund: fitimi neto midis janarit dhe marsit ishte $4.877 miliardë krahasuar me 3.5 një vit më parë.

Florent Ibraimi

Alsat