Connect with us

Business

Pandemia godet hotelierët në Ohër dhe Strugë

Published

on

Gastronomët në rajonin e Ohrit dhe Strugës druajnë se 500 deri në 1000 punonjës në sektorin e gastronomisë në këtë rajon do të humbasin vendet e punës këtë dimër për shkak të krizës me koronën. Për më tepër, sektorët e tjerë me të cilët ata bashkëpunojnë indirekt do të ndjejnë pasojat.

– Advertisment –

Ne kemi ardhur në fund dhe askush nuk do të jetë në gjendje ta kontrollojë situatën, veçanërisht pas Vitit të Ri. Unë mendoj se do të ketë pasoja të mëdha, veçanërisht me papunësinë …”-tha Ilker Gavaz-gastronom nga Struga.

Në gastronomi, qarkullimi ka rënë në mënyrë drastike, dhe për shkak të frikës nga pandemia, gjithnjë e më pak ka njerëz në objekte. Gastronomët thonë se i pret një dimër i vështirë dhe i pasigurt.

Ne nuk kemi fonde. Ne kemi ulur pagat me 50%. Ne nuk mund të paguajmë. Filluam të largojmë nga puna. Ne nuk kemi më likuidet. “Edhe nëse qeveria nuk na mbyll, ne vetë do të kalojmë në masën jopopullore të mbylljes së objekteve gastronomike, duke lënë shumë njerëz në rrugë.”-deklaroi Tomçe Trimçe-pronar i një objekti gastronomik në Ohër.

Për të zbutur humbjet e tyre, gastronomët kërkojnë nga shteti që t’u sigurojë atyre disa masa të tjera. Përkatësisht, për të ulur akcizën e kafesë, pastaj në vend që të paguajmë energji elektrike të shtrenjtë industriale, të jenë në gjendje të kalojnë përkohësisht në tarifën më të lirë, të paguar nga familjet, me çka do t’i ndihmonte drejtpërdrejt në uljen e kostove.

Miki Trajkovski

Alsat