Connect with us

Business

Oda Ekonomike e Kosovës: Qeveria t’i mbështesë financiarisht bizneset që iu kufizoi orarin e punës

Published

on

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi thotë se kufizimi i orarit të punës në disa sektore të ekonomisë rezulton me rënie të qarkullimit, përderisa shpenzimet mbesin fikse.

Masat kufizuese duhet të përcjellen me një masë financiare në përkrahje të këtyre bizeseve, thotë Rukiqi.

Rukiqi thotë se qeveria do duhej t’i mbështeste këto biznese me së paku 30-40% të totalit të pagave e qirave.

Ky është postimi i tij i plotë:

Per masat e reja

Kufizimi i orarit te punes ne disa sektore te ekonomise, rezulton me renie te qarkullimit, perderisa shpezimet mbesin fikse (qirate, pagat, etj). Ne shumicen e bizneseve qe do punojne me orar te kufizuar, nje pjese e rendesishme e qaekullimit krijohet ne orarin kur te njejtat duhet te mbyllen per shkak te masave te reja per parandalimin e perhapjes te pandemise.

Veprimi per masa te reja kufizuese do te duhej te percjellej me nje mase financiare ne perkrahje te ketyre bizneseve, se paku 30-40% e totalit te pagave dhe qirave. Do t’i propozojme Qeverise qe kjo te behet, qe keto biznese te mbijetojne, ne te kunderten tw njejtat duhet te zvogelojne shpenzimet fikse, qe nenkupton te largojne punetore nga puna ose te mbyllen teresisht.

Alsat