Connect with us

Entertainment

Nuk do ta besoni atë që ndodhi me këtë fermë në Teksas! VIDEO

Published

on

Lëvizja nuk është kurrë e lehtë. Edhe pse një shtëpi është vetëm material, mund të jetë e vështirë të lini shtëpinë tuaj të dashur. Banorët e qytetit amerikan Plano duhet të kenë menduar të njëjtën gjë për Collingwood House, një fermë historike nga 1861. Ndërtesa duhej të shkatërrohej, por banorët e qytetit vendosën ta shpëtonin ndërtesën. Sidoqoftë, kjo do të thoshte se duhej zhvendosur në një pjesë tjetër

– Advertisements –

Këshilli vendosi kundër prishjes së ndërtesës në momentin e fundit.

3.5 milion dollarë
Qyteti i Plano bleu bazat në të cilat u ndërtua ferma në vitin 1861. Ata kishin plane për të restauruar ndërtesën historike, e cila është bërë kryesisht prej druri. Sidoqoftë, këto plane u anuluan për shkak të faktit se njerëzit e Plano votuan kundër duke e bërë këtë. Shtëpia, e vlerësuar të jetë me vlerë 3.5 milion dollarë, ishte e destinuar të prishej.

Rikthimi
Për fat të mirë, njerëzit e Plano ndryshuan mendje në minutën e fundit dhe vendosën që ferma të mos prishej. Ata vendosën që 250,000 dollarët që ishin të destinuara për rrënimin duhet të përdoren për të zhvendosur shtëpinë në një vend tjetër. Kishte vetëm një kusht: dikush duhej të ishte i gatshëm për të rivendosur fermën. Përfundimisht, familja Haggard vendosi të shkonte përpara dhe të merrte përsipër këtë projekt të madh.

Lëvizja e shtëpisë
Si e zhvendoset një shtëpi me aq peshë dhe përmasa të mëdha, do të pyesnit? Me sa duket nuk ka asnjë problem në Plano. Qytetarët e ngritën shtëpinë në një rimorkio. Kamioni e çoi shtëpinë në një vend tjetër, me një shpejtësi shumë të ngadaltë. Dhe kjo është mënyra se si një shtëpi fermë në Teksas zhvendoset prej një vendi në një vend tjetër.