Connect with us

Entertainment

Një femër kanadeze u dha biskota kanabisi shokëve të saj ushtarë!

Published

on

Ajo përballet me 18 akuza – duke bërë biskota, duke dhënë substanca të dëmshme dhe sjellje të keqe. Cogswell përballet me dy vjet burg.

– Advertisements –

Gjyqi do të fillojë më 3 gusht. Cogswell ka qenë në Ushtri që nga viti 2011 dhe ka punuar në mensë gjatë Ushtrimit të Përbashkët të Artilerisë në Korrik 2018 në Bazën Ushtarake Gadgetstone.

Ushtarët nuk dinin çfarë të hanin dhe përveç njërës, të tjerët përjetuan simptoma të ndryshme – dehidrim, nxehtësi, dobësi, konfuzion, tharje të gojës dhe paranojë. Disa ushtarë nuk mund të kryenin me siguri stërvitjen, ku u përdorën armë dhe eksplozivë, u kërkua ndihmë mjekësore dhe u thirr policia ushtarake.

Në Kanada, përdorimi i marijuanës për qëllime rekreative është i ligjshëm. Ushtarët mund të përdorin kanabis, por më pas ata nuk lejohen të përdorin armë për 24 orë dhe nuk lejohen të ngasin makinën për 8 orë.

Cogswell mund të përballet me një dënim maksimal me burg jo më shumë se dy vjet ose më pak dënim nëse ajo shpallet fajtore në seancën e saj ushtarake në gjykatë në gusht, tha Departamenti Kanadez i Mbrojtjes Kombëtare.