Connect with us

Business

LSM: Në disa sektorë, punëtorët nuk e dinë kur është pushim dhe kur është ditë pune!

Published

on

Katarina Popovska nga Lidhja e Sindikatave të Maqedonisë në ftuar në emisionin e sotëm në “Magazina Ekonomike” në Alsat reagon se në sektorë të caktuar ekonomikë në vend punëtorët kanë obligime pune shtatë ditore pa pasur ditë pushimi.

Mos të harrojmë, për momentin, posaçërisht në tregti, kemi një problem me punëtorët, të cilët, në vend që të punojnë një javë pune pesë ditore, punojnë shtatë ditë, nuk e dinë saktësisht se kur është dita e tyre e pushimit, madje edhe puna në ditën e pushimit nuk iu paguhet. Ниту им се знае празник, ниту им се знае делник“, вели Поповска.

Alsat