Connect with us

Entertainment

Ky burrë 111 vjeçar thotë se ngrënia e trurit të pulës është çelësi për të jetuar një jetë të gjatë dhe të lumtur!

Published

on

Burri më i vjetër në Australi ndonjëherë ka përfshirë ngrënien e trurit të pulës midis sekreteve të tij për të jetuar më shumë se 111 vjet. Blegtori në pension Dexter Kruger të hënën shënoi 124 ditë që kur ai mbushi 111 vjeç, një ditë më i vjetër se veterani i Luftës së Parë Botërore Jack Lockett kur vdiq në 2002.

Kruger i tha Australian Broadcasting Corp. në një intervistë në shtëpinë e tij të pleqve në qytetin shtetëror të Romëve në Queensland, disa ditë para momentit të rëndësishëm, se një delikatesë javore e pulave kishte kontribuar në jetëgjatësinë e tij.

“Truri i pulës. E dini, pulat kanë një kokë. Dhe atje ka një tru. Dhe ato janë gjëra të vogla të shijshme,” tha Kruger. Djali 74-vjeçar i Kruger Greg meriton stilin e jetës së thjeshtë të babait të tij për jetën e tij të gjatë.

Udhëheqësja e shtëpisë së pleqve Melanie Calvert tha se Kruger, i cili po shkruan autobiografinë e tij, ishte “ndoshta një nga banorët më të mprehtë këtu”. “Kujtesa e tij është e mahnitshme për një 111-vjeçar,” tha Calvert.

John Taylor, një themelues i Librit Australian të Rekordeve, konfirmoi se Kruger ishte bërë njeriu më i vjetër në Australi. Australianja më e vjetër e verifikuar ndonjëherë ishte Christina Cook, e cila vdiq në 2002 në moshën 114 vjeç dhe 148 ditë.