Connect with us

Business

Kovaçevski: Personat me të ardhura më të larta duhet të kontribuojnë më shumë në shtet

Published

on

Qeveria ka një vendosmëri të qartë se njerëzit që fitojnë më shumë duhet të paguajnë tatime më të larta shtetit, tha në paraqitjen e tij të sontme në emisionin “Magazina Ekonomike” në Alsat, Zëvendës Ministri i Financave, Dimitar Kovaçevski. Siç tha ai, janë duke u zhvilluar analiza që do të tregonin se cili lloj i tatimit sa ngarkon. Tatimi progresiv nuk do të thotë domosdoshmërisht rritje, ai gjithashtu mund të nënkuptojë ulje të disa tatimeve,” tha Kovaçevski.

– Advertisements –


Ne kemi një përcaktim të qartë se duhet të ketë drejtësi dhe barazi në tatime. “Kjo është, ata që kanë më shumë pronë, të ardhura më të larta, të kontribuojnë më shumë në të ardhurat e shtetit,” tha ai.

Alsat