Connect with us

Shendetsi

Kënga e Shkurte Fejzës cilësohet si diskriminuese dhe kërkon nënshtrimin e gruas

Published

on

Ditë më parë është publikuar një këngë nga Shkurte Fejza dhe Gresa Behluli me titull “Nuse mësuese”, Qendra Kosovare për Studime Gjinore e ka cilësuar këtë këngë si promovim i nënshtrimit të grave.

– Advertisment –

“Këngë e cila përveç që i redukton gratë në rolet tradicionale gjinore, është shumëfish shtypëse për gratë duke qenë se promovon dhunën ndaj grave si mjet të disiplinimit të tyre”, shkruan në faqen e tyre Qendra Kosovare për Studime Gjinore.

Sipas tyre, këngë të tilla i kontribuojnë gjithashtu vazhdimësisë së thellimit të pabarazisë gjinore dhe përjetimit të grave si dytësore dhe lehtë të dominueshme.

Krejt për fund, aga ana e tyre kërkohet që kësaj kënge t’i bëhet Report.

“Andaj, ju ftojmë që të klikoni në vegzën e videos dhe ta raportoni duke klikuar butonin “Report” dhe duke e zgjedhur opsionin “Hateful or abusive content””, thonë nga Qendra Kosovare për Studime Gjinore.