Connect with us

Business

Jemi të interesuar për terminalin e gazit – ALSAT-M

Published

on


Maqedonia e Veriut ka interes të kyçet në ndërtimin e terminalit për gaz natyror në afërsi të Aleksandropolisit në Greqi, si një pikë e re e furnizimi me gaz natyror në Evropën Juglindore, paralajmëroi Kryeministri, Zoran Zaev nga Athina. Sipas tij, ky projekt do t’i sigurojë vendit furnizim të përhershëm me gaz natyror dhe njëkohësisht do të bëhet pikë për distribuim të gazit më gjerë në rajon. Zaev tha poashtu se kompani të mëdha greke duan të investojnë në të mirë të Maqedonisë së Veriut dhe Greqisë. Ndërsa theksoi se pandemia nxori në pah rëndësinë e bashkëpunimit ekonomik.

Tani në krizën e pandemisë, Evropa e pa sa larg është Kina. Për disa produkte është mirë të zhvillohen disa agjenda dhe aktivitete këtu në Evropën Juglindore. Jemi po ashtu atraktivë për shpenzimet e prodhimit dhe disa shërbimeve, për shembull na duhen 2 orë që me aeroplanë të mbërrijmë nga kryeqyteti ynë në thuajse të gjitha kryeqytetet në BE, kuptohet në Athinë 1 orë. Nevojitet një muaj që prodhimet të vijnë nga Kina në kryeqytetet evropiane”-tha Zoran Zaev, Kryeministër.

 

Alsat