Connect with us

Maqedoni

Gjykata refuzon padinë e Ruskoskës kundër VMRO-DPMNE-së

Published

on


Padia e prokurores Vilma Ruskovska kundër VMRO-DPMNE është e pabazë. Gjykata konstatoi se nuk ka bazë për procedim. Avokati i shefes së Prokurorisë për Krim të Organizuar dhe korrupsionin tha se do të presin që gjykata të shpjegojë me shkrim pse padia u refuzua, dhe më pas do të vendosin nëse do të ankohen në Gjykatën e Apelit.

“Nëse ne shërbehemi me gjuhën e VMRO-DPMNE-së, kritika publike dhe sarkazma, del se gjykatësi Svarovski, i zgjedhur nga “defteri”, megjithatë nuk mund të gjykojë kundër atyre që e zgjodhën dhe ende e mbajnë atë për veshi”, deklaroi Pançe Eftimov, avokat i Vilma Ruskovska.

Eftimov është i bindur se janë përmbushur kushtet që VMRO-DPMNE dhe koalicioni të përgjigjen për shpifje, me vendimin që në disa nga videot parazgjedhore të përdoret imazhi i Villma Ruskovskës. Nga ana tjetër, mbrojtja e partisë opozitare, në tre seancat e mëparshme pretendoi se nëse gjykata vendos mbi shpifjen, do të rrezikohen mendimi dhe shprehja e lirë. Ata gjithashtu kundërshtuan ekspertizën e bërë nga Ruskovska për nevojat e këtij gjyqi, ku është konstatuar se ajo vuan nga frika, ankthi dhe se ishte e shqetësuar nga dy videot e VMRO – DPMNE-së. Shefja e Prokurorisë për krimin e organizuar sot nuk deshi ta komentojë vendimin e gjykatës. Dhe ajo do ta presë shpjegimin e gjykatës me shkrim.

Bojan Stojanovski