Connect with us

Tech

Facebook kishte probleme të cilat thotë se i ka rregulluar

Published

on

Facebook ka deklaruar se disa përdorues ishin shkyçur nga llogaritë e tyre pa dashje dhe papritur të premten për shkak të një “ndryshimi të konfigurimit”, dhe çështja është rregulluar sot në mëngjes.

“Më 22 janar, një ndryshim i konfigurimit bëri që disa njerëz të dilnin nga llogaritë e tyre në Facebook. Ne e hetuam çështjen dhe e rregulluam atë për të gjithë sot më herët. Na vjen keq për shqetësimin,” tha një zëdhënës i kompanisë Facebook në një email për The Verge.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tech

Bill Gates shpjegon arsyen pse përdor një telefon Android para iPhone

Published

on

Gjatë një interviste të fundit në aplikacionin “Clubhouse”, Bill Gates zbuloi se ai ende preferon të përdorë një telefon Android para atij iPhone. Ajo që vlen për të, shpjegoi Gates, është se prodhuesit e Android janë “më fleksibël” me integrimin e softuerit. Gates edhe më herët publikisht ka deklaruar se është përdorues i Android, por u pyet sërish nëse ka ndryshuar preferencë.

Në përgjigje, themeluesi i Microsoft shpjegoi se ai ende preferon një Android, por që mban edhe një iPhone pranë për ta provuar kohë pas kohe. Arsyetimi i Gates për përdorimin e Android është sepse prodhuesit shpesh instalojnë paraprakisht programin Microsoft.

“Unë në të vërtetë përdor një telefon Android. Meqenëse dua të mbaj gjithçka, shpesh luaj edhe me iPhone. Disa nga prodhuesit e Androidit instalojnë paraprakisht programin Microsoft në një mënyrë që e bën më të lehtë për mua. Ata janë më fleksibël për mënyrën se si softueri lidhet me sistemin operativ. Kështu që ishte më e lehtë për ta mësuar përdorimin e tij”, ka thënë Gates.

Continue Reading

Tech

Mos e lini iPhone tërë natën në rrymë

Published

on

Shumë “legjenda urbane” flasin për telefonat që shpërthyen pasi u lanë në karikues gjithë natën. A ka edhe një kokërr të së vërtetës në këtë? Si funksionojnë bateritë? Telefonat inteligjentë përdorin bateri të jonit litium (jon-li), të cilat kanë dy elektroda – njëra prej grafit dhe tjetra prej oksidit të kobaltit të litiumit. Midis tyre është një elektrolit i lëngshëm që lejon jonet e litiumit të udhëtojnë midis elektrodave. Kur karikoni telefonin, ata udhëtojnë në drejtim të kundërt.

Bateritë, ose jetëgjatësia e tyre, llogariten në cikle. Për shembull, iPhone mund të mbajë 80% të kapacitetit të tij origjinal pas 500 cikleve të plota. Cikli i karikimit përshkruhet se konsumon 100% të kapacitetit të baterisë, por jo me një lëvizje – brenda një dite mund të konsumoni 60% dhe të karikoni baterinë, dhe në një tjetër 40%, dhe vetëm pas kësaj do të “bëni” një cikël . Bateria, pra, humbet kapacitetin me kalimin e kohës, dhe ju mund të ndërmerrni disa hapa për të ruajtur “shëndetin” e saj.

Çfarë ndikon në jetën e baterisë? Jetëgjatësia e baterisë varet nga disa faktorë. Nëse e mbani të ngopur gjatë gjithë kohës, rrit rrezikun e reaksioneve parazitare, të cilat me kalimin e kohës çojnë në një rritje graduale të nivelit të rezistencës (rezistencës). Situata është e ngjashme me bateritë bosh – ulja në 0% përshpejton degradimin e baterisë, raporton Digital Trends. Shëndeti i baterisë ndikohet gjithashtu nga ngarkesa e shkaktuar nga aplikacione të shumta, kështu që nëse temperatura është mjaft e lartë, kjo mund të shkaktojë prishjen e elektrolitit dhe degradimin e përshpejtuar. Një faktor tjetër për të cilin flitet pak është shpejtësia e karikimit. Nëse keni një karikues të shpejtë, bateria juaj do të mbarojë më shpejt. Për fat të mirë, problemi me karikimin e shpejtë është më i theksuar në automjetet motorike sesa në telefonat inteligjentë, megjithëse ndikon edhe në furnizimin me energji të pajisjes suaj mobile deri në një masë të caktuar. Ju gjithashtu duhet të kujdeseni të përdorni pajisje origjinale, ose një zëvendësim të çertifikuar. Karikuesit e lirë pa certifikatë jo vetëm që rrezikojnë jetën e baterisë, por gjithashtu mund të rrezikojnë telefonin tuaj. Sa e rrezikshme është të lini telefonin në karikues brenda natës? Të gjithë telefonat inteligjentë (veçanërisht ato më të rinjtë) mund të njohin kur janë plotësisht të ngarkuar dhe automatikisht ndalojnë karikimin, në të njëjtën mënyrë që fiken automatikisht kur bateria arrin në zero. Prodhuesit instalojnë të ashtuquajturat “pika të ndërprerjes” në secilën bateri, kështu që ata mund të njohin kur bateria është e mbushur ose e zbrazët.

Lënia e telefonit në karikues brenda natës nuk do të dëmtojë baterinë, por gradualisht do të konsumohet. Kjo është e ashtuquajtura një problem “ngarkesë toksike”, i cili mund të çojë në jetëgjatësi më të shkurtër të baterisë. Kur bateria e telefonit inteligjent arrin 100% karikim, karikimi automatikisht mbyllet. Sapo bateria të bjerë në 99%, bateria ngadalë rimbushet për t’u kthyer në 100%, duke mbajtur kështu një karikim të plotë. Kjo është akoma më pak e dëmshme nga mbinxehja dhe dëmtimi mekanik, por, në fund të fundit, gjithsesi varet nga cilësia e telefonit.

Cila është mënyra më e mirë për të karikuar? Karikimi në raste “të vogla” është më i miri për shëndetin afatgjatë të baterisë. Për një jetë maksimale të baterisë, sugjerohet një karikim midis 20% dhe 80%. Shkurtimisht: Përdorni gjithmonë karikues zyrtarë ose ata me një certifikatë të qartë; Mos lejoni që pajisja të mbinxehet. Nëse është e nevojshme, hiqeni atë nga mbushja gjatë natës. Mbajeni baterinë të ngarkuar midis 20% dhe 80%. Mos lejoni që bateria të shkarkohet plotësisht. Nëse nuk e fikni telefonin gjatë karikimit, mos përdorni aplikacione . Përdorni karikimin e shpejtë vetëm kur është absolutisht e nevojshme.

Continue Reading

Tech

VW pret rritje të fuqishme të të hyrave dhe shitjeve në vitin 2021

Published

on

Gjiganti i veturave, Volkswagen, ka thënë se pret që të hyrat dhe shitjet të rikthehen fuqishëm gjatë vitit 2021, në mënyrë që të kalohet faza ndikuese e pandemisë së koronavirusit, njofton “autonews”.

Prodhuesi i veturave gjithashtu shtoi se fitimi i vet operativ ka rënë për 45 për qind ose 10.6 miliardë euro vitin e kaluar.

VW po projekton një rritje operative prej 5 për qind në 6.5 për qind për vitin 2021 dhe synon fundin më të lartë të këtij diapazoni, sipas një deklarate të lëshuar pas takimit të bordit mbikëqyrës të prodhuesit të veturave të premten.

Dërgesat e veturave të VW-së ranë 15 për qind vitin e kaluar. Kompania paralajmëroi që konkurrenca e fortë, tregjet e paqëndrueshme të mallrave dhe valutave të huaja dhe zinxhirët e ngushtë të furnizimit do të sfidonin biznesin e saj.

Continue Reading

Trending