Connect with us

Business

Ekonomia dhe investimet – Bota Sot

Published

on

Në shënimet e institucioneve ekonomike të Serbisë, thuhet se për tre vjet në ekonominë serbe janë investuar 10.3 miliardë euro.

Këto të dhëna tregojnë se si po qarkullojnë investimet nga vendet e ndryshme të BE-se dhe të botës në Serbi, që, sipas barometrit ekonomik tregojnë se investimet janë në shkallën sa tërë vendet e Ballkanit dhe ekonomitë e tyre.

Pse kaq shumë investime në Serbi, kur dihet se regjimi i Beogradit me njërën këmbë është në BE dhe me tjetrën me Rusinë, me disa nisma për të marrë primatin si “qendër e vendosjes” ndaj vendeve të Ballkanit dhe me synimet për të destabilizuar shtetndërtimin e Kosovës në arenën ndërkombëtare.

Pse kaq shumë investime në ekonominë e Serbisë?

Alsat