Connect with us

Entertainment

E dëshmuar – gratë janë shoferë më të mirë se burrat

Published

on

Stereotipet me një anë, ky është sigurisht një përfundim logjik për sa i përket treguesve specifik. Por kur bëhet fjalë për intolerancë dhe nervozizëm, situata është pothuajse e njëjtë. Gratë sigurisht që janë më të sigurta në trafik sepse numrat tregojnë se ato shkaktojnë më pak aksidente sesa burrat.

Kompanitë e sigurimeve dhe studimet e fundit tregojnë se fraza “E shtrenjtë kur një grua ulet pas timonit” është e vërtetë shtrenjtë. Statistikat e vitit 2013 tregojnë se në Austri, qoftë në makinë, në biçikletë apo në këmbë, gratë janë padyshim pjesëmarrëse më të sigurta në trafik.