Connect with us

Business

Dy kompani të interesuara për rrjetin e gazifikimit – ALSAT-M

Published

on


Dy kompani kanë aplikuar për thirrjen publike për të ndërtuar rrjetin shpërndarës të gazit për familjet. Ministria e Ekonomisë nuk zbulon emrat e dy kompanive, sepse tani vijon faza e dytë në të cilën do të shqyrtohen mundësitë  financiare dhe teknike të kompanive që aplikuan. Ideja e qeverisë është që përmes partneritetit publik-privat të dërgojë gazin deri te familjet. Kompania që do të zgjidhet në afat prej 4 viteve do të duhet të ndërtojë të paktën 50 përqind të rrjetit në qytete dhe 20 përqind në zonat rurale brenda katër viteve.

Ministria e Ekonomisë:

“Më 10 gusht, mbërritën dy aplikime për pjesëmarrje. Vijon faza e vlerësimit të aplikimeve, gjegjësisht analiza e aftësisë së tyre ekonomike-financiare, si dhe aftësia teknike në përputhje me kriteret.”

Nga ky sezon i ngrohjes, spitali “Nënë Tereza” gjegjësisht gjinekologjia e Çairit do të punojë në sistemin e gazit. Ky spital konsiderohej si një nga ndotësit më të mëdhenj në Shkup, sepse ngrohej me mazut. Instalimi i tubacionit kushtoi mbi 270,000 euro.

Ky është vetëm fillimi. Kjo është një nga ndërtesat që ne e lidhim në gaz. Lidhur me gazifikimin në vend, në perëndim besoj se 75 përqind e rrjetit primar është ndërtuar, në jug është ndërtuar 90-95 përqind”-tha Naser Nuredni, Ministër i Mjedisit.

Sipas Nuredinit, rrjeti sekondar dhe terciar për gazifikimin e vendit do të vazhdojë pas zgjidhjes së problemit me GAMA.

Igor Stefanovski

Alsat