Connect with us

Entertainment

Dita kur Gjermani lëviz kryeqytetin nga Boni në Berlin – ALSAT-M

Published

on


Bundestagu gjerman më 20 qershor të vitit 1991, votoi për të lëvizur kryeqytetin nga Boni përsëri në Berlin.

Boni kishte qenë de fakto kryeqytet i Republikës Federale Gjermane. Në njohje të kësaj, ish-kryeqyteti mban një lloj titulli të veçantë, atë të qyteti federal (Bundesstadt).

Boni është vendlindja e kompozitorit Ludwig van Beethoven (1770). Bon rrjedh nga lashtësia dhe mban emrin e fisit gjermanik “Eburoni”