Connect with us

Tech

“AVIONI-VARKË” QË DO TË NDRYSHOJË TË ARDHMEN E TRANSPORTIT

Published

on

Ndërsa kompanitë ndërmarrin hapa drejt përmirësimit të transportit rrugor, Regent, një kompani me bazë në Boston, ka vënë syrin mbi një objektiv tjetër: detin. Kompania shpreson ta kthejë detin në një korridor transporti me shpejtësi të lartë.

Mjeti, i quajtur ndryshe “avioni-varkë”, kalon mbi ujë me një shpejtësi deri në 290 km/orë, rreth 6 herë sa shpejtësia e një trageti, dhe dyfishi i gamës së avionëve elektrikë, por me gjysmën e kostove të prodhimit.

https://www.instagram.com/worldeconomicforum/?utm_source=ig_embed&ig_rid=dfa9ffd4-4254-4021-ac5b-3c696368c058

Noton në një “jastëk” ajri të krijuar nga krahët e tij që e bën fluturimin më efikas. Kur është në port, ulet në ujë si varkë. Regent pretendon se mund t’i kthejë korridoret detare në një rrugë udhëtimi.