Connect with us

Tech

5G mbi gjysmë miliard abonime deri në fund të vitit

Published

on

Deri në fund të vitit 2021, abonimet 5G në të gjithë botën do të jenë mbi 580 milionë, me një milion pajtime të reja në ditë. Kina, Amerika e Veriut dhe shtetet arabe janë të parët në numrin e pajtimtarëve, ndërsa Europa ka filluar më ngadalë.

“5G do të bëhet gjenerata më e shpejtë e lëvizshme e lëvizshme e të gjitha kohërave, me 3,5 miliard pajtime dhe mbulim të 60% të popullsisë botërore”, thekson ”Ericsson Mobility Report”.

Sipas studimit pajtimet në rrjetin e gjeneratës së pestë të lidhur me një pajisje me 5G në bord u rritën me 70 milion gjatë tremujorit të parë të 2021 dhe pritet të arrijnë 580 milionë deri në fund të vitit.

Për Ericsson, ”5G pritet të kapërcejë miliardin e parë të parapagimit dy vjet më herët sesa 4G LTE, në sajë të shtytjes nga Kina, qasjes në rritje të pajisjeve komerciale 5G dhe rolit gjithnjë e më strategjik të lidhjes në një perspektivë të post-Covid-19 për rimëkëmbjen ekonomike”.

Top Channel