Connect with us

Business

25 amerikanët më të pasur paguan pak ose hiç në taksat federale të të ardhurave nga 2014 – 2018

Published

on

Miliarderë si Jeff Bezos dhe Elon Musk kanë arritur të paguajnë gati $0 në taksat federale të të ardhurave për disa vite tatimore. Nga viti 2014 – 2018, 25 Amerikanët më të pasur rritën vlerën e tyre kolektive me $401 miliardë, por paguan vetëm 3.4% në taksat federale të të ardhurave, sipas një raporti nga ProPublica. Kjo është 6.6% më e ulët se kllapa më e ulët e taksave e përshkruar nga qeveria.

Shumë prej tyre arritën të shmangin pagimin me norma më të larta duke shfrytëzuar boshllëqet në kodin e taksave. Në vitin 2007, Jeff Bezos nuk pagoi asnjë taksë federale mbi të ardhurat, pavarësisht dyfishimit të çmimit të aksioneve të Amazon në të njëjtin vit. Në vitin 2011, Bezos nuk pagoi asgjë përsëri dhe në vend të kësaj, atij iu dha një kredi tatimore prej $ 4,000 për fëmijët e tij. Në vitin 2018, Elon Musk gjithashtu pagoi $0 në taksa.

Florent Ibraimi

Alsat